OZON NEDİR? Ozon, üç oksijen atomundan oluşan stabil olmayan bir gazdır. İki atomlu atmosferde bulunan oksijenin (O2), çok yüksek enerji taşıyan bir şeklidir.
Su, evimizdeki en önemli kaynaktır. İçmek, yemek pişirmek, yıkanmak ve temizlenmek için su kullanırız. Sıklıkla suya gösterilmesi gereken özeni göstermiyoruz. Mesela suyumuzun içinde ne olduğunu gerçekten biliyor muyuz?
Batı Su, AQUAWEST Serisi UA ONAYLARI olan Arıtma Sistemleri ile; Güvenle evinizdeki her noktadan içilebilir su temin edebilirsiniz. Çocuklarınız ve tüm aile bireyleriniz güvenle arıtılmış suyla yıkanabilir. Dişlerinizi mikroplardan ve benzeri türde zararlı maddelerden arındırılmış su ile fırçalayabilirsiniz.
YAŞAM KALİTEMİZ SAĞLIĞIMIZA BAĞLIDIR Vücudumuzun %70 i su olduğuna göre suya “Ham Maddemiz” diyebiliriz. Su hakkında çok bilgimiz olmalı, su özelliklerinin farklı olduğunu bilmeli ve su tercihlerimiz olmalıdır.
ATP ÖLÇÜMLERİ NE ANLAMA GELİR? ATP ÖLÇÜMLERİ Bir Lüminometre ve uygun reaktif (Test Çubukları) kitleriyle ile birlikte yapılır. Yüzeylerdeki ve su numunelerindeki kirlenme düzeylerini 10 saniye gibi kısa bir sürede ölçülerek tespitine olanak sağlar.
Su hakkında cevaplanması gereken her soru önemlidir. Ancak güncel ve önemli olması sebebiyle “Temiz su” hakkında bazı uyarılara gerek vardır. Temiz su tarifi kanunlarımızla belirtilmiştir. Böyle olmakla birlikte bir suyun “içilebilir olması için” kişinin bilmesi ve uygulaması gereken hijyen koşulları vardır. Aksi takdirde yüksek bedellerle, “sağlıklı içme suyu” tanımlaması ile satın aldığınız suyunuzu sağlıksız hale dönüştürebilirsiniz.
DEHİDRASYON: Vücudun su kaybetmesine “Dehidrasyon” denir. Dehidrasyon hastalığı, Amerika gibi gelişmiş ülkelerde bile yaşayan % 5 halkın ortak sorunudur. Sebebi insanın kendi vücudunu yeterince tanımıyor olması, suyun kendisi için önemini tam olarak bilmiyor olmasıdır.
“Su içmenin de planı programı mı olur, susadığım zaman su içerim” demeyin... Bu düşünce, bir süreliğine de olsa vücudunuzu susuz bırakmanıza sebep olur. Vücudumuzun önemli özürlerinden birisi “susama” duygusunu geç hissediyor olmamızdır. Vücut kitlemizin %1,5 – 2’si oranında su kaybettiğimizde susuzluk hissi duyumsarız.